Belevend diner

Fantastisch eten. Goed gezelschap. Loslaten hoe het hoort. Spelen. Kunst. Een diner. Maar dan anders.

Een paar keer per jaar organiseer ik een belevend diner. Niet zomaar een etentje. Maar een avond waarin al je zintuigen geprikkeld worden, je loslaat hoe het hoort en je door mij meegenomen wordt in de vraag “Hoe ziet een imperfect diner eruit”?

Wat is een imperfect diner? En waarom zou ik daar naartoe willen?

In onze maatschappij hebben we ontelbaar veel regels over hoe je als mens hoort te zijn en hoe je je hoort te gedragen. In het leven én aan tafel. Bizar, eigenlijk al die regels waar we ons zo klakkeloos aan houden zonder onszelf ook maar een moment af te vragen: wat werkt voor mij? Het roept bij mij vragen op en mijn diners zijn voor mij een onderzoek naar die vragen.

Want…

Wat maakt een diner geslaagd?

Heeft eten wat er niet prachtig uitziet minder waarde dan eten wat er fantastisch uitziet? En smaakt het minder lekker?

Wat nou als je juist wél eens met je eten gaat spelen? Wat voor mogelijkheden zie je dan?

Wat heb jij aangeleerd gekregen vanuit huis als het aankomt op tafelgewoonten?

En bovenal: Wat als jij loslaat hoe het hoort. Stopt met je perfect te gedragen en eens gaat kijken waar jij blij van wordt.

Mijn onderzoek rondom deze vragen leg ik vast doormiddel van fotografie en kunstwerken. Ieder diner laat ik mijn inner-kunstenaar los en wordt de avond door mij vastgelegd op camera. De beelden worden uiteindelijk gebruikt voor een expositie. Na afloop van het diner krijgt iedere deelnemer van mij een persoonlijk kunstwerk thuisgestuurd. 

De hoofdvraag is voor ieder diner hetzelfde: “Hoe ziet een imperfect diner eruit?” en tegelijkertijd heeft ieder diner een ander thema. De eerste twee waren bijvoorbeeld:

Diner tussen ’t Vee & Diner in ’t Atelier

“You are a masterpiece for everyone to see.”

Wat kan ik verwachten?

Een avond vol zintuiglijke ervaringen, fijn eten, superleuk gezelschap, prikkelende vragen en vooral: heel veel plezier. Na afloop van het diner krijg je van mij een gepersonaliseerd kunstwerk toegestuurd. En je gaat naar huis met minimaal 1 inzicht over jezelf.

19 januari 2024 is het volgende diner, zie ik jou daar?

6