Over mij

Mijn naam is Linse. De eerste coachende fotograaf van Nederland, kunstenaar en schrijver.

En verder nog: liefhebber van fantastisch lekker eten, autodidact, alleskunner, creatieve duizendpoot en visueel ontwerper.

Bovenal ben ik Linse. Want hoe beschrijf je iemand die niet in hokjes past? Wat je meteen een heel belangrijk inzicht geeft over wie ik ben en waar ik voor sta. Ik geloof dat wij als mensen niet gemaakt zijn om in perfecte pasklare hokjes te proppen.

 

Mijn kinderjaren

Vanaf kinds af aan voelde ik al dat ik niet in het systeem paste. School sloot niet aan bij mijn manier van denken, ik had andere hobby’s dan mijn klasgenoten, leraren vonden me maar lastig en ik werd gepest. Waar mijn klasgenoten naar de Backstreet Boys luisterden, had ik liever Bach. Ik viel buiten de groep.

Mijn favoriete plekken? Dat waren Het Leids Rijksmuseum van Oudheden, Donner (dé boekenwinkel van Rotterdam) en het rommelige lokaal waar ik kunstlessen volgde.

Ik was een gevoelig kind, hield van diepgaande gesprekken en kon je alles vertellen over Van Gogh, insecten of een ander onderwerp wat op dat moment mijn interesse had.

Op dat moment voel ik me vooral anders, en wil ik dat niet zijn. Ik heb nog geen flauw benul dat dat ‘anders’ zijn precies is waar mijn kracht ligt. En dat het omarmen daarvan mijn leven 300% leuker maakt!

Toen ik in de puberteit kwam begon mijn lijf te veranderen. Ik bleek een hormoonaandoening te hebben, kwam in korte tijd veel aan. Naast mijn brein was mijn lijf nu ook zichtbaar anders. Er volgden jaren van mezelf verstoppen, zo klein mogelijk maken. Want dik zijn en ruimte innemen? In een maatschappij en tijd waarin maatje 34 het schoonheidsideaal was? Fuck no. Ik was er heilig van overtuigd dat dat niet voor mij weggelegd was. Of nou ja, misschien wel. Maar eerst moest ik: 20 kilo afvallen, een opleiding halen, er beter uitzien, etc., etc.

Ik was ervan overtuigd dat er iets mis met me was en veranderde in een labeltjes spaarder. Met het idee dat dat mijn ‘anders-zijn’ zou verklaren en ik daardoor mezelf wél kon aanpassen om in de maatschappij te passen.

Zo ging ik jarenlang door het leven zoekend naar een hokje dat groot genoeg was om mijn dikke billen in te proppen. Tot ik begin 2021 op een punt aankwam dat ik er liever niet meer wilde zijn en me besefte: “Ik ben het zat om me doorlopend zo kut te voelen. Ik wil dit niet meer”. Ik stond voor een keuze. Ik koos mezelf! 

Toen ik mezelf toestemming gaf om volledig mijn ruimte in te nemen, me uit te spreken, te zijn wie ik ben met mijn superslimme brein en grote lijf, dat lijf ook letterlijk te laten zien. Dat veranderde alles.

“You are a masterpiece for everyone to see.”

In de afgelopen jaren

Bracht ik een magazine uit over de kracht van imperfectie, verkocht daar honderden exemplaren van. Wie er op de cover stond? Ikzelf.

Heb ik in meerdere magazines en de krant mijn verhaal mogen vertellen en mijn visie mogen delen.

Organiseer ik meerdere keren per jaar mijn belevend diner waarin ik mijn gasten meeneem in mijn zoektocht naar hoe een imperfect diner eruit ziet en we loslaten ‘hoe het hoort’. De avonden leg ik vast op camera. Met de beelden maak ik kunst voor een expositie en voor een gepersonaliseerd kunstwerk wat de gasten na afloop van het diner thuis ontvangen. 

Begeleid(de) ik tientallen vrouwen doormiddel van coaching en fotografie naar volledig hun eigen ruimte innemen.

Ik geloof in een wereld waarin elke vrouw haar ruimte inneemt. Precies zoals ze is. Stevig staat, zichzelf en haar lijf ownt. Zodat ze haar visie kan belichamen en daarmee het verschil maakt voor haar omgeving, haar klanten, de wereld. 

Fun FACTS OvER MIJ

Mijn ‘hoogst’ behaalde diploma is mijn middelbare schooldiploma. Ik heb heel veel vervolgopleidingen gedaan maar geen enkele afgerond.

Ik houd ontzettend van de contrasten van het leven. Mijn hoofd kan heel licht en heel donker zijn. Ik ben gek op sterke zwarte koffie en drink regelmatig een latte. Hartig én zoet. Vind imperfecties het mooiste wat er is en ben tegelijkertijd van huis uit mega perfectionistisch.

Mijn smaakpalet is intens goed ontwikkeld. Geef me een hapje van je soep en ik vertel je precies wat er allemaal inzit. Het nadeel hiervan is dat patat / friet (ja ik zeg dus allebei) een stukkie minder lekker is omdat ik exact kan proeven hoe vaak dat frituurvet al is gebruikt. “It’s a blessing and a curse.”

Lezen doe ik bizar snel. Nog sneller dan ik praat. Ik hoor je denken: “Kan dat?” Ja dat kan dus. Het liefst papieren boeken. Persoonlijke ontwikkeling, fantasy en thrillers. Die laatste twee het liefste met een flinke lik erotiek en de thrillers zo gruwelijk mogelijk please.

Ik ben een nerd. Lord of the Rings, fantasy boeken, gamen, Star Wars, Harry Potter: I love it all! Mijn Hogwarts House is Gryffindor. Je vroeg niet om die info maar ik geef hem je lekker wel.

Ik ben al 9 jaar single. In plaats van een man heb ik 3 vibrators. Daar kan je er nooit genoeg van hebben, trust me.

Mijn voorliefde voor verhalen is begonnen in mijn kindertijd toen ik bij alle objecten in musea verhalen verzon. En op de achterbank van de auto waar mijn knuffels de hoofdrol speelden in het theater van mijn verbeelding.

Mijn favoriete vorm van humor is sarcasme en goor. Gewoon heel goor.

6